Aktuális hírek

 

Tájékoztatásként közöljük a Somogy Takarék Szövetkezet, Környe-Bokod Takarékszövetkezet, a Dél-Zalai Egyesült Takarékszövetkezet, Eger és Vidéke Takarékszövetkezet, Pannon Takarék Bank Zrt. és Pátria Takarékszövetkezet most zárult TÁMOP projektjének sajtóközleményét.

 

Több mint 9 milliárd forintért a hazai takarékszövetkezetek többségi tulajdonában álló Magyar Takarék Befektetési és Vagyongazdálkodási Zrt. vásárolja meg a Takarékbank 54,8 százalékos részvénycsomagját az MFB-től és a Magyar Postától - jelentették be hétfőn.

 

A vállalati forinthitelezésben és a lakossági forintbetét-gyűjtésben is jobb teljesítményt nyújtott a hitelintézeti átlagnál a takarékszektor, ezen belül a Takarékszövetkezeti Integráció 105 tagintézménye – írta friss bejegyzésében a Magyar Takarék Blog a májusi adatokra hivatkozva.

 

A Budapesti Ügyvédi Kamara elektronikus, ügyvédeknek szóló hírlevelében az alábbi cikk jelent meg a törvény kapcsán:

 

Útba esett. És akik arra jártak, azoknak megtetszett. Nem csoda. Ezerhatszáz bankfiók, egymillió betétes, hétezer munkavállaló, 1500 milliárdos mérlegfőösszeg. Három évig vártak, aztán hirtelen kezdték el ócsárolni azt, amire már régen szemet vetettek.

 

A takarékszövetkezetekről szóló törvény céljával igen, de a cél megvalósításának módjával, a törvény Alaptörvénnyel ellentétes rendelkezéseivel, s az ennek nyomán a későbbiekben bekövetkező lehetséges változásokkal nem ért egyet, nem tudja azokat elfogadni az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) - írta Demján Sándor, az OTSZ elnöke a hétfőn Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett válaszlevelében.

 

PSZÁF levél és Demján Sándor válasza a miniszterelnöknek a sajtóban 2013.07.09.-10.

 

2013.07.05. OTSZ és VOSZ közös sajtótájékoztatójáról megjelent cikkek.

 

A „Szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvény” sajtótájékoztatójához kapcsolódó dokumentumok

 

A hitelezés beindítását várja a kormány a takarékszövetkezetektől. A háttér, a kellő tőke és a szándék is adott, a szövetkezeti pénzintézeteket mégsem árasztja el hitelkérelmekkel a vállalkozói szektor. Varga Antal, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség ügyvezető igazgatója szerint a hitelfelvételhez két fél szükséges, a bank pedig hiába várja tárt karokkal ügyfeleit, ha a kisvállalkozói szegmens nem mer hitel után nyúlni. Szerinte az idén sem várható áttörés, s ahhoz, hogy beinduljon a hitelezés, a vállalkozásoknak érezniük kell, hogy biztosított a piaci pozíciójuk.