Kiemelt szolgáltatás

PayPass™ – érintés nélkül

 

A MasterCard® által 2002-ben bevezetett PayPass™ érintésnélküli fizetési technológia a gyakori, kisösszegű vásárlások esetén előnyösebb a hagyományos bankkártyás fizetésnél, hiszen jóval gyorsabb tranzakciót tesz lehetővé.

 

A PayPass™ kártya esetében a nagyobb összegű vásárlás hagyományos módon a chip, vagy a mágnescsík leolvasásával történik, míg az ATM-es tranzakciók esetén nincs különbség a PayPass™ és a hagyományos kártya használatában.

 

Az érintés nélküli – PayPass™ – fizetési technológia fejlődését jól mutatja, hogy az elmúlt hónapokban dinamikusan növekedett a PayPass™ fizetési eszközök kibocsátásához és elfogadásához csatlakozó hitelintézetek, valamint a tényleges PayPass™ technológiát alkalmazó elfogadóhelyek száma, mutatva ezzel is az új fizetési technológiában rejlő hatalmas üzleti potenciált.

 

A MasterCard® PayPass™ fizetési technológiáját alkalmazó PayPass™ bankkártyák és a TakarékPont kirendeltségeken elérhető PayPass™ Karórák tranzakciónként maximum 5.000 Ft-os értékhatárig biztosítják a gyors és egyszerű fizetést az erre alkalmas PayPass™ elfogadóhelyeken. A fizetések felső összeghatára országonként változik. Jelenleg Magyarországon ez a limit bruttó 5 000 Ft tranzakciónként, és naponta legfeljebb öt ilyen tranzakciót lehet ilyen módon lebonyolítani, természetesen, és ha ez az összeg a számlán is a rendelkezésre áll.

 

A MasterCard® PayPass™ Karóra birtokosok 2011. május 15-től a megjelölt PayPass™ elfogadóhelyeken PIN kód megadásával 5.000 Ft feletti vásárlásokat is lebonyolíthatnak.

 

Magyarországon a TakarékBank az elsők között vezette be az érintésnélküli fizetést, ám abban első és egyedülálló a piacon, hogy ügyfelei nem csak egy hagyományos plasztik, hanem egy egyedi karóra segítségével is élvezhetik a gyors fizetés előnyeit. A Takarékszövetkezeti Integrációban 2010 novemberétől csatlakozhatnak a tagszervezetek a PayPass™ technológiához.

 

Az eltelt időszakban többszörösére emelkedett azon kereskedők száma, ahol már lehetőség nyílik a PayPass™ fizetésre is. Már nem csak Budapesten és vonzáskörzetében, hanem vidéken, számos helyen lehet PayPass™ bankkártyával/karórával fizetni. Az elfogadóhelyek száma továbbra is folyamatosan bővül, melyek megtekintésére a http://www.fizessazoraddal.hu weboldal, Elfogadóhelyek menüpontja alatt van lehetőség.

 

További információkat is a www.fizessazoraddal.hu honlapon lehet megtudni!