Takarékakadémia

BEMUTATKOZÁS

 

 

A takarékszövetkezetek 1990-ben hozták létre az Országos Takarékszövetkezeti Szövetséget többek között azzal a céllal, hogy részükre szakmai oktatásokat és fejlesztő képzési programokat tartson. A folyamatos és tervszerű munka eredményeként a 2007. évi közgyűlés határozatot hozott egy önálló oktatási egyesület felállításáról. A Takarék Akadémia átvette és egységes képzési és fejlesztési rendszerbe foglalta az oktatási feladatokat annak érdekében, hogy akkreditált oktatási intézményként működhessen.

 

A Takarékszövetkezeti Akadémia Oktatási Egyesület a társadalmi szervezetre és a közhasznú szervezetre vonatkozó jogszabályok alapján működő, önkéntesen létrehozott, demokratikus önkormányzattal rendelkező szervezet, amely jogi személy. Közhasznú tevékenysége a nevelés, oktatás, képességfejlesztés és ismeretterjesztés. Elsődlegesen a Takarékszövetkezeti Integrációhoz tartozó pénzügyi intézmények és üzleti partnerek dolgozóit és tisztségviselőit oktatjuk. A meglévő szellemi vagyont kívánjuk karbantartani és gyarapítani, egyáltalán az oktatás és képzés szerepét szeretnénk erősíteni és hozzájárulni a képzettség javulásához.

 

 

Jövőképünk

 


Az évszázados múltra visszatekintő európai szövetkezeti hitelintézeti alapértékek megóvása mellett, korszerű, a piacon versenyképes ismeretek nyújtásával a Takarékszövetkezeti Integrációhoz tartozó hitelintézetek és üzleti partnereink professzionális oktatási szolgáltatójává kívánunk válni.

 

 

Stratégiánk


 

Átlátható, mérhető és HR integrált képzéseket kívánunk biztosítani az ország egész területén minden munkakörben.

 

 

Célkitűzéseink

 

Most és a jövőben is kifogástalan minőségű, a folyamatosan változó képzési igényekre választ adó képzésekkel és szolgáltatásokkal kívánjuk szolgálni a takarékszövetkezeteket. Naprakész információkat kívánunk biztosítani résztvevőink számára az aktuális szakmai ismeretekről és menedzsment technikákról. Éves képzési tervünk kialakításában fontos szerepet játszik a komplex szolgáltatás biztosítása. Így a képzéseken túlmenően felnőttképzési szolgáltatásokat is biztosítunk szükség szerint teret adva az egymástól való tanulás lehetőségének is.

 

A mindennapok legértékesebb kincse az emberi tudás lett. A szakmai ismereteken túl felértékelődött a tartós partneri kapcsolatok jelentősége, a helyi közösségek megerősítése. Éppen ezért olyan tudás megszerzését szeretnénk lehetővé tenni, amellyel a résztvevő képes lesz követni a szakmai fejlődés követelményeit, alapértéknek tekinti a hatékony, minőségi munkát. A szakmai ismeretek magas színvonalú átadása mellett azonos súlyt képvisel az emberközpontú gondolkodásmód, a helyi közösségek értékteremtő erejének közvetítése.

 

A szemléletváltás az értékteremtő munkavégzéshez elengedhetetlen. Egyesületünk ehhez olyan eszközöket, módszereket és gyakorlatokat kínál, amelyek segítik az önálló tevékenységet folytató, önállóan tanuló, a szövetkezés és általában a helyi közösség alapértékeit a mindennapi munkában alkalmazni tudó szakemberré válást.

 

 

Takarék Akadémia képzései

 


Szakmai képzések:

Alapképzések

  • Követeléskezelés, behajtás; forintpénztáros és értéktár kezelési ismeretek, stb.

Továbbképzések

  • Mérlegképes könyvelők, belső ellenőrök továbbképzése, stb.

 

 

Tréningek:

Alap 

  • Értékesítési tréning I., kommunikáció, stb.

Haladó

  • Értékesítési tréning II., panaszkezelés, tárgyalástechnika, stb.

Mesterkurzus

  • Értekezletvezetés, moderáció, projektmenedzsment stb.

 


Konzultációk:

  • Bankbiztonság és adatvédelem, tűz- és balesetvédelem, belső ellenőrzés stb.

 


Konferenciák:

  • Adókonferencia, számvitel, belső ellenőrzés, önkormányzati konferencia stb.

 


Specializációk:

  • Tanácsadás, workshop, roadshow, mentoring, tanulmányút stb.

 

 

 

A Takarék Akadémia szolgáltatásai

  • Előzetes tudásszint felmérés, dolgozói elégedettség vizsgálat, stratégiai workshop, stb.

 

 

További információ: www.takarekakademia.hu