Üzleti partnereink


 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB)

 

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. küldetése, hogy klasszikus fejlesztési bankként a magyarországi beruházások finanszírozásával járuljon hozzá a fejlesztéspolitikai célok megvalósulásához.

 

Feladata, hogy a magyar gazdaság fejlesztési igényeit alapvetően a pénz- és tőkepiacokról bevont források kedvező feltételű, de piaci alapú kihelyezésével segítse elő.

 

Célja, hogy tevékenységével segítse elő a beruházások és fejlesztések növelését, a hazai infrastrukturális hiányok felszámolását, ösztönözze a magyarországi vállalkozások, elsősorban a kis-és középvállalati szektor hazai és külföldi tevékenységének bővítését, a gazdaság technológiai, környezetvédelmi, energiahatékonysági fejlesztését, valamint a foglalkoztatás növelését, s mindezek révén aktívan járuljon hozzá Magyarország nemzetközi versenyképességének javításához.

 

KA-VOSZ Pénzügyi Szolgáltatásokat Közvetítő Zrt. (KA-VOSZ)


A KA-VOSZ Pénzügyi Szolgáltatásokat Közvetítő Zrt. a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által létrehozott részvénytársaság.

 

A KA-VOSZ Zrt. fő tevékenységeként ellátja a Széchenyi Kártya Program szakmai irányítását, koordinálja annak működését, valamint ügyfeleket közvetít a Programban résztvevő bankokhoz, kezeli és továbbítja az ügyfelek adatait, valamint előminősítést végez. A Programban a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások egyszerűsített módon kedvezményes kamatozású hitelhez jutnak, amelyet bankkártyával is igénybe lehet venni. A KA-VOSZ Zrt. a Széchenyi Kártya Programban a Nemzetgazdasági Minisztérium közreműködő szervezete. A Kormány állami támogatást és a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.-én keresztül állami garanciát biztosított.

 

Agrár- Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVGHA)

 

Az Alapítvány feladata készfizető kezesség nyújtása olyan mikro, kis- és közép-vállalkozóknak, amelyek mezőgazdasági területen működnek vagy tevékenységük a vidéki térséghez kapcsolódik. Kezességvállalásuk elősegíti azon vállalkozások finanszírozását, amelyek nem rendelkeznek elegendő fedezettel, így hitelezésük, támogatásuk kockázatos a hitelintézetek számára.

 

Tevékenységüket a hitelintézetek gyakorlatával megegyezően - hitelintézettel egyenértékű pénzügyi vállalkozásként-, alapítványi formában végezik, amely forma egyedülálló a hazai finanszírozási szektorban. E kettősség biztosítja mind a vállalkozások, mind pedig a hitelintézeti partnerek számára, hogy az Alapítvány küldetésének - a KKV szektor pénzügyi életképességének javítása - maximálisan eleget tudjon tenni.

 

Garantiqa Hitelgarancia Zrt. (Garantiqa)


1992-ben a magyar állam, a legjelentősebb hazai kereskedelmi bankok, takarékszövetkezetek, és néhány vállalkozói érdekképviseleti szövetség alapította abból a célból, hogy készfizető kezesség (garancia) vállalásával katalizátorként működjön közre a hazai kis- és középvállalkozások, valamint a munkavállalói résztulajdonosi program megvalósítására létrejövő szervezetek hitelezése során.

 

Alapvető célkitűzés a kkv-szektor fejlődésének elősegítése, bármilyen típusú forrásbevonáshoz vállal kezességet, tehát hitelhez, bankgaranciához, lízing- és faktoring ügyletekhez, kockázati tőke bevonásához, illetve uniós pályázatokhoz. Az utóbbi években nyílt lehetőség arra, hogy önkormányzatok és önkormányzati vállalkozások hitelfelvételeit és kötvénykibocsátásait is elősegítse kezességvállalásuk révén.

 

SIGNAL Biztosító

 

A SIGNAL Biztosító Zrt. a SIGNAL IDUNA Csoport magyarországi leányvállalata. Az anyavállalat az európai hagyományokkal rendelkező nagy német általános biztosítási konszernek közé tartozik, vezető társaságai kölcsönös biztosítóegyletek. A Csoport ebből adódóan önálló és nem függ részvényesei érdekeitől. A SIGNAL IDUNA Csoport a vállalkozói középosztályból származik. A kézművesek, kereskedők és vállalkozók korábbi önsegélyező szervezeteiből alakult. Kiemelkedő helyet foglal el a tíz legnagyobb német biztosítási csoporton belül. A Csoport kiemelkedő tőkeerővel rendelkezik, amely biztos hátteret nyújt a SIGNAL Biztosító Zrt. további lendületes fejlődéséhez.

 

A SIGNAL Biztosító Zrt. mindennél előbbre valónak tekinti a pénzügyi stabilitást és befektetéseink biztonságát, hiszen a tőke, amellyel gazdálkodik, ügyfeleik megtakarítása. A sikerük azt jelenti, hogy jó ügyet szolgálnak magas színvonalon. Mára több száz kis és középvállalkozás részére nyújt biztosítást mind vállalkozásához, mind családi biztonságának megteremtéséhez.